Tuesday, 17 July 2018

BENGKEL BUANG BADI 2018



 Sedar tak sedar, kita dah berada di pertengahan bulan Julai 2018. Cepatnya rasa masa berlalu kan. Rasa macam baru jer gelak-gelak, menangis dengan kawan-kawan. Ehhh...Sabtu nie nak jumpa lagi. Wonderful friends with wonderful business. Alhamdulillah, bila ada business, tak lah boring stay kat rumah tunggu duit bulanan husband jer. Rugi kalau kita tak gunakan peluang & masa sebaik mungkin. Syukur Alhamdulillah, Miza di tahun kedua bersama SHOM & G8 UNITY.



 Btw, Sabtu lepas, 7 Julai 2018, Miza ada 'Bengkel Buang Badi'. Haaaa...seramsss pulak dengar badi-badi nie kan. tapi...inilah kenyataan kalau dah terjebak dalam perniagaan. Tak kisah lah korang meniaga OFFLINE atau ONLINE. Badi tue tetap melekat dalam badan. Sebab tue kekadang susah nak lekat sales, meratapi masa silam, dok tengok kejayaan orang lain jer. Last-last, kita di takuk yang sama. Serammsss tak korang?

 Bagi Miza, seramsss sangat sebabnya, kalau takde sales, income pun takde. Acaner Miza nak bantu suami & anak & family. Walaupun sedikit, waktu desperate, income Miza dapat jugak membantu. Alhamdulillah. Sikit ajer income Miza. 4 angka jer sebulan. Hee..



 Ok lah. Inilah wajah Miza di pagi hari on the road nak pergi 'Bengkel Buang Badi'. Nie pinjam spek mentor Miza, Ain Zulkarnaind. Sesaja try sebab tengok beliau pakai cantik, agak-agak Miza sesuai dok pakai spek macam nie? Haha...



 Haaaa...nie 'Bengkel Buang Badi' baru warm-up. As usual, kita masih tunggu G8 Preneurs yang on the way tue selamat sampai ke Klang. Nak berjaya mestilah ramai-ramai. Baru muafakat orang kata. Lepas tue, kalau ramai-ramai berdoa, In Shaa Allah..kalau salah satu doa Allah makbulkan, kita pun turut kena tempias. Yang penting, usaha lah dulu. Senang jer, DATANG KE CLASS untuk CARI ILMU. Mudahkan formula business online nie. :)


 Taraaa...inilah wajah-wajah G8 Preneurs from team Tun Teja. Curlasss & Classic tak nama kumpulan kami? Dah rasa seclassic Premium Beautiful Classic. Haha..




 Amboiii laaa...serius sungguh bekerja ye Ramizah Rahman. Hehe...korang jangan ler takut, waktu bekerja, memang ler kena serius sikit. Kalau tak, ke laut dalam jadinya. 

 Tapi....sesambil perah otak tue, banyak jugak slot Miza gelak-gelak. Photographer jer tak amik gambar Miza waktu Miza gelak terbahak-bahak. Hehe...



 O-group session with TDC Founder. CDM Shaliza Aziz, CDM Ain Zulkarnaind & CDM Norain Nizar.



 Last but not least, Miza ucapkan bebanyak big thanks to G8 Master Mind kerana buat 'sesuatu' untuk G8 Preneurs supaya perjalanan business kami berjalan lancar & terus success. 

 Alhamdulillah. Memang berhasil 'tok moh jampi hari Sabtu lepas'. Sales Miza setiap minggu tak pernah putus. Syukur Alhamdulillah. :) Kalau tak datang 'Bengkel Buang Badi 2018', mesti Miza nangis sambil pegang pay slip yang takde income tue. Huwaaaa...





RAMIZAH RAHMAN
011-37897488

Thursday, 28 June 2018

OOTD RAYA PREMIUM BEAUTIFUL 2018


Assalamualaikum. Selamat tengahari. Salam 14 Syawal. Masih belum terlewat lagi rasanya Miza nak ucapkan "Salam Aidilfitri".


Macam mana raya tahun nie? Size baju kita semakin mengecil atau semakin membesar? hee...Btw, raya tahun nie, di tahun 2018, walaupun Miza tak dapat beraya, tapi..baju raya semakin vogue dari tahun lepas. Bukan apa, Alhamdulillah, tahun nie beraya dengan Jannah Noe. Size pulak, maintain S. (Berbunga-bunga bila pergi fitting baju). Korang pulak macam mana?






Kalau korang ada masalah tak boleh control berat badan & memang rasa tak akan turun berat badan, boleh jer contact Miza. Lagipun, dekat Miza ada stock Premium Beautiful. So, boleh lah Miza bagi korang FREE TRIAL. Tak perlu pening kepala bila nak pergi gym. 

"Hari-Hari Pakai Premium Beautiful, Hari-Hari Boleh Kurus & Sihat"



Pakar Alih Lemak PB,

RAMIZAH RAHMAN
011-37897488
ramizahrahman09@yahoo.com

Friday, 25 May 2018

SHORT BRA l PREMIUM BEAUTIFUL



Nampak sama, tapi..tahu tak apa bezanya Short Bra Premium Beautiful dengan Short Bra Biasa?



Jom kita baca sama-sama :


  1. Mempunyai 3 keping jahitan cawan coli berstereoskopik yang dapat menampung payudara agar ia tidak jatuh dan menumpukannya kepada  kedudukan yang betul.
  2. Diperbuat daripada fabrik Akwatek dan Akwadyne yang sebati dengan air dan disulami dengan cahaya infra merah jarak jauh (Far Infrared Ray) yang direka khas berdasarkan kajian dari bidang ergonomi. Ia dapat melindungi badan dari sinaran UV dengan berkesan serta menggalakkan peredaran darah dan kadar metabolisme, di samping meningkatkan keanjalan payudara dan menggalakkan pertumbuhan payudara.
  3. Mempunyai rawan keluli yang berfungsi untuk menganjal dan mengukuhkan kedudukan payudara.
  4. Reka bentuk yang berkuasa mampatan dan tegangan di bahagian depan dapat meningkatkan garis payudara dan menyokong bahagian dada.
  5. Reka bentuk yang berkuasa mampatan dan tegangan di bahagian belakang pula dapat mengurangkan lemak di bahagian belakang badan.
  6. Bentuk “U” yang direka khas pada bahagian belakang badan dapat menonjolkan kontur badan yang menarik.
  7. Mempunyai kuasa penyerapan yang baik, telap udara dan sesuai untuk pemakaian seharian.
  8. Mempunyai kuasa regangan dalam semua hala yang dapat diregang kepada 360 darjah mengikut pergerakan badan tanpa mengubah reka bentuk asalnya.
  9. Pad dada yang direka khas untuk membentuk payudara yang lebih mempesona.
  10. Hiasan corak bunga-bungaan menonjolkan keunggulan produk.



Keterujaan Miza bila dapat hadiah daripada SHOM. Alhamdulillah, perkongsian Miza "My Beautiful Story" terpilih.

So, kalau korang pun nak rasa keterujaan yang sama, jom kita pakai sama-sama Short Bra Premium Beautiful. 

Mahu?

011-37897488 (Ramizah Rahman)

Thursday, 24 May 2018

BIO VELOCITY SLEEP MATE



Medan Tenaga Manusia
Matahari adalah sumber tenaga yang menggerakkan kesemua kehidupan dalam bumi. Benda hidup adalah makhluk yang bertenaga, atom-atom dan elektron-elektron di dalam badan kita menghasilkan satu aliran medan tenaga di mana ia membekalkan tenaga yang mencukupi untuk sel-sel badan bekerja pada tahap yang optima. Dengan kata lain, tenaga adalah daya hidup dan ia adalah sumber kesihatan dan semangat manusia.
Keseimbangan tenaga adalah berdasarkan kewujudan corak tenaga di dalam dan di sekeliling badan yang membentuk satu matrik yang digunakan oleh badan untuk mengekalkannya dalam keadaan "sihat". Medan tenaga manusia dibentuk untuk mengekalkan kesihatan badan. Sel-sel badan berkomunikasi di antara satu sama lain melalui gelombang (frekuensi) yang unik kepada setiap orang. Semua tisu seperti kulit, hati, tulang dan organ-organ lain mempunyai tenaga dan beresonan ke atas frekuensi tersendiri. Bioresonans bermakna mengedarkan semua frekuensi yang diperlukan untuk rangsangan dan penyelarasan organisma yang muktamad.
Bagaimanapun, pemodenan kini telah membawa kepada kemerosotan medan tenaga manusia secara mendadak. Gaya hidup yang penuh tekanan, penggunaan alat elektronik yang meluas, pencemaran alam, makanan yang tidak seimbang, gaya hidup yang buruk serta toksin-toksin yang dihisap telah membawa ketidakseimbangan frekuensi elektromagnetik atau medan tenaga. Dengan ini, sekatan tenaga dihasilkan justeru mengganggu pengaliran tenaga utama atau daya hidup. Masalah kesihatan kronik mulai timbul dan menjadikan badan sukar untuk menyembuhkan diri.
Tidur Yang Berkualiti
Manusia telah menghabiskan 1/3 daripada masa mereka dalam tidur; oleh itu, tidur dan rehat yang berkualiti adalah penting untuk kesejahteraan kita. Ia adalah penting untuk kesihatan fizikal dan mental, dan untuk mengoptimakan fungsi-fungsi harian kita. Apakah itu tidur yang berkualiti? Tidur yang berkualiti bermakna mempunyai jangka masa rehat yang cukup serta mendalam yang membolehkan seseorang sedar selepas membangun dan segar selepas membangun dan segar sepanjang hari. 
Semasa badan kita rehat, semua sel badan akan diperbaharui dan dibebaskan, kerja-kerja pembaikan ke atas kecederaan dan penyakit-penyakit akan dijalankan; aktiviti-aktiviti otak kita yang mengawal emosi, proses pembuat keputusan dan interaksi sosial dihentikan, membolehkan kita mengekalkan emosi dan fungsi-fungsi sosial yang optima semasa kita membangun. Tidur juga menguatkan minda dan kesedaran, membolehkan kita berasa bertenaga dan lebih berjaga secara fizikal. Ia juga meningkatkan daya ingatan dan keupayaan belajar; mengurangkan tekanan, rasa kebimbangan dan kerisauan. Tidur yang berkualiti menjaga kesihatan hati kita dan mengurangkan risiko kemurungan.
BV Sleep Mate
Anda boleh memulihkan keseimbangan dan kesihatan anda secara mudah dengan kuasa penyembuhan BV Sleep Mate. Pelapik tilam ini khas dibuat untuk memenuhi keperluan individu anda. BV Sleep Mate menolong membetulkan frekuensi yang tidak harmoni, meneutralkan gelombang berbahaya sambil menguatkan gelombang positif yang membentuk aura yang sihat dalam organisma. Dengan mempengaruhi pengaliran tenaga, kita boleh menyihatkan badan dengan mencapai tahap kesihatan yang sempurna, mengimbangkan dan meningkatkan keseluruhan aktiviti badan dan minda. Apabila anda bangun daripada tidur, anda berasa lebih cergas dan bertenaga. Dalam penggunaan jangka masa panjang, ia memberi manfaat kepada badan di mana ia boleh mengekalkan kesihatan kita, meningkatkan sistem imun dan juga memberi hidup yang berkualiti.

Ujian klinikal menunjukkan bahawa terdapat peningkatan tahap tenaga ke atas subjek yang signifikan selepas menggunakan BV Sleep Mate


KEISTIMEWAAN
1. Meningkatkan metabolism

2. Mengaktifkan fungsi-fungsi sel

3. Menggalakkan peredaran darah
4. Meningkatkan pertahanan badan dan memperbaiki sistem imun
5. Meningkatkan tahap medan tenaga
6. Menstabilkan emosi, mengurangkan tekanan dan desakan
7. Memulihkan tenaga, memperbaiki dan mengaktifkan sel dalam badan
8. Bersemangat dan bertenaga
9. Meningkatkan keupayaan penyembuhan secara semula jadi
10. Mengimbangi dan mengharmonikan fungsi-fungsi fizikal
11. Melegakan kepenatan dan kesakitan
12. Merangsangkan dan menyelaraskan sistem saraf autonomik
13. Menggalakkan fungsi jantung
14. Menggalakkan tidur yang sihat dan berkualiti

MANFAAT
Melegakan sakit kepala, sakit haid, sakit perut, menghilangkan kesakitan otot, melegakan kesakitan gastrik, melegakan sakit belakang, menolong ketegangan leher, melegakan rasa kebas.

CARA PENJAGAAN
BV Sleep Mate boleh dicuci setahun sekali. Gunakan bahan pencuci kain yang berorganik untuk mencuci dengan tangan secara lembut dan keringkan di bawah matahari. Dicadangkan cuci di kawasan yang terkena kotoran sahaja.

CARA PENGGUNAAN
Bukakan dan letakkan BV Sleep Mate di atas tilam. Letakkan empat tali elastik ini di setiap sudut tilam.

SIZE
Tilam saiz Queen



BERMINAT UNTUK ORDER? 

phone : 011-37897488
email: ramizahrahman09@yahoo.com




WHAT IS AKWATEK & AKWADYNE ?

Premium Beautiful diperbuat dari sejenis fabric/kain yang berkualiti dan dijamin tahan bertahun-tahun lamanya iaitu dari fabric yang dikenali sebagai Akwatek dan Akwadyne.





Secara umumnya, fabric yang menggunakan Akwatek dan Akwadyne teknologi ini memberi keselesaan sekiranya kita berada di dalam kawasan yang panas ataupun sejuk.  Terdapat beberapa kelebihan yang dimiliki dengan memakai korset Premium Beautiful.  Antaranya adalah:-
1. Pencetus penyerapan yang baik dan mengalih kelembapan seperti air, bau dan wap
2. Berubah mengikut keadaan iklim dan cuaca
3. Penyejukan semulajadi dalam cuaca panas
4. Memanaskan badan dengan selesa semasa cuaca sejuk
5. Kuasa penyerapan toksid keluar dari tubuh badan



Kelebihan kualiti fabrik Premium Beautiful:- 
Rekabentuk stereoskopik sinar infra merah jauh yang berdasarkan potongan badan manusia. Ia berfungsi mendorong peredaran darah dan proses metabolisma. Bila proses metabolisma cepat, maka cepat la lelemak di badan tu hilang. Peredaran darah yang baik juga membantu banyak system dalam badan untuk berfungsi dengan baik. 

Enjoy your day with PB !

Ramizah Rahman
011-37897488(Whatsapp/Telegram/SMS)
ramizahrahman09@yahoo.com