Friday, 24 November 2017

PIL MAHARANI - TINDAK BALAS HERBA

Herba maharani amat diyakini utk memulihkan kesihatan dalaman wanita.
Amalan pengambilan secara berterusan memberi kesihatan keseluruhan.

Semasa permulaan pengambilan herba maharani, kita mungkin mengalami tindak balas dari tubuh badan, tapi ianya hanya sementara saja...


Tindak balas Sementara Yang Mungkin Berlaku?
Gejala ~ Punca ~ Solusinya : -



G:pening kepala,pipi,telinga,badan rasa panas,sendi rasa sakit,demam.
P:Gangguan peredaran darah,kesan asid tinggi dalam badan.tekanan darah tinggi/rendah.
S:teruskan seperti biasa.banyakkan minum air beralkali.

G:Mengantuk,tekak kering,dahaga.   
P:Kandungan gula dalam darah,kolestrol dan asid tinggi
S:Tukar cara makan.Makan Malam sebelum tidur.Banyakkan minum air beralkali.


G:Tidak Mahu Tidur

P:Kekurangan kalsium.
S:Makan pagi je.Kurangkan dos (10 biji).Banyakkan minum air beralkali.

G:Sakit Pinggang,rasa lemah badan
P:Kandungan toksid dalam badan.peredaran darah dari buah pinggang tidak teratur(kotor)
S:Kurangkan dos(10 biji).Banyakkan minum air beralkali.

G:Kerap buang air besar/berdarah
P:Usus besar dan sistem penghadaman kurang berfungsi.
S:Kurangkan dos(10 biji setiap pagi).Banyakkan minum air beralkali dan air najwa latif??? kosong kosong kosong...ngeee~

G:Rasa panas dan berpeluh

P:Kandungan toksid dan asid tinggi.Kolestrol tinggi.kurang klorofil.
S:Kurangkan dos(10 biji).Banyakkan minum air beralkali dan air najwa latif???kosong kosong kosong...ngeee~

G:Kerap kencing

P:Masalah pundi kencing.Gangguan peredaran darah.Asid tinggi
S:Kurangkan dos(10 biji).Banyakkan minum air beralkali dan air najwa latif???kosong kosong kosong...ngeee~


G:Sengal-sengal badan

P:Masalah sistem saraf.Hormon tidak seimbang.
S:Kurangkan dos(10 biji).Banyakkan minum air beralkali dan air najwa latif???kosong kosong kosong...ngeee~


G:Kitaran Haid berubah
P:Kelemahan sistem ovari.Hormon tidak seimbang.
S:Teruskan seperti biasa.Amalkan CHLORELLA dan MIAUTAN.

G:Batuk keluar Darah
P:Sistem paru2 rosak.ada darah beku dalam salur darah dan paru2.
S:Kurangkan dos(10 biji).Banyakkan minum air beralkali dan air najwa latif??? kosong kosong kosong...ngeee~


G:Keluar jerawat

P:Darah kotor,banyak toksin dan asid
S:Teruskan seperti biasa.Amalkan CHLORELLA dan MIAUTAN.


Mengapa ada tindak balas???
Gejala ~ Punca ~ Solusinya : -

Kerana berlaku pemulihan dan peningkatan dalam tubuh badan kesan daripada :-
• Cara pemakanan yang tidak seimbang dan fast food.
• Suasana tempat kerja yang tidak banyak pergerakan.
• Kawasan kediaman yang terdedah kepada pencemaran, asap perkilangan dan lain-lain lagi.

Apa yang kita perlukan…BERSABAR…ia hanyalah sementara..TIDAK SEMUA wanita yang mengamalkan herba maharani mempunyai tindakbalas yang sama. Ianya bergantung kepada masalah kesihatan dan kelemahan organ seseorang

Macam kita jumpa doctor la...ye..jom cuba HERBA MAHARANI..doctor dalaman wanita.


Pada yg nak order, sila lah hubungi miza ok:-

sms: 011-37897488
email: ramizahrahman09@yahoo.com
f/book: ramizah rahman

atau comment kat sini pun bolee.. :)

Wednesday, 22 November 2017

Merapatkan Kembali Otot Vagina Walaupun Melahirkan Secara Normal


Ramai orang yang mengatakan seseorang wanita bila sudah melahirkan anak maka vaginanya tidak akan pulih seperti biasa...

Jangan risau kerana tubuh badan wanita dikurniakan anugerah oleh Yang Maha Kuasa semedikian indahnya, begitu juga dengan otot vagina, walaupon melahirkan anak secara normal dengan beberapa orang anak maka akan kembali sempurna, asalkan mampu merawatnya...


Dengan keistimewaan produk Premium Beautiful dan Pil Herba Maharani, mampu merapatkan kembali otot vagina wanita walaupon melahirkan anak secara normal serta mampu memberikan pengecutan rahim dengan pantas dan sekaligus mempercepatkan proses penurunan berat badan...


Produk ini bukan hanya untuk kesihatan wanita sahaja malah ia juga mampu membina hubungan romantis suami isteri seperti pasangan pengantin baru...

Untuk keterangan lebih lanjut sila hubungi saya di :

FB : Ramizah Rahman
Email : ramizahrahman09@yahoo.com
Mobile : 011-37897488

Monday, 20 November 2017

KISAH BENAR | BILA ISTERI DAH TAK CANTIK


Assalamualaikum & salam sejahtera.


Tengah2 syok searching tentang kelebihan premium beautiful untuk kemaskan badan tetiba terbaca artikal kat bawah ni..sedih sangat. rasanya amat bermakna untuk para wanita terutama yang dah berkahwin sebagai renungan. Ianya adalah kisah benar seorang isteri yang telah merana..!!!

“Saya ingin berkongsi pengalaman ini dengan semua kerana saya ingin puan2 tahu apa sebenarnya tersirat di dalam benak sesetengah suami dan bagaimana dia melihat kita dari pandangan mata mereka. Walaupun mereka tidak pernah komplen tentang perawakan kita tetapi di sudut hati mereka mereka menilai secara diam2 dan membanding kita dengan perempuan lain.

Barangkali suami puan2 tidak begitu, tapi ini boleh jadi panduan.. Saya seorang isteri baru berusia 29 tahun dan mempunyai 3 orang anak, Perawakan saya biasa sahaja, tidaklah hodoh, sedikit gempal setelah melahirkan 3 orang anak. Saya berkerja sebagai seorang eksekutif dan suami saya berkerja biasa saja..

Kebanyakan belanja rumah seperti ansuran rumah dan kereta, saya yang membayarnya demi suami yang mempunyai gaji tidak seberapa.



Suami saya bolehlah di katakan menarik jika dibandingkan saya, tinggi, putih dan menarik minat ramai perempuan semasa bujangnya. Saya mengabdi diri seluruhnya untuk rumah tangga, pagi sebelum pergi kerja saya akan masak utk anak2, sarapan utk suami, saya memandu sendiri ke pejabat dan setelah balik ke rumah pada petangnya sayalah yang menyediakan segala keperluan rumahtangga.


Sepanjang perkahwinan suami tidak pernah komplen pasal perwatakkan saya. Saya memakai tudung, dia nampak biasa saja, tetapi dia tidaklah sentiasa tertarik kepada saya semasa di rumah seperti cuba mencium saya, memeluk atau memegang saya, biasa sahaja kami akan bersama bila waktu malam apabila dia perlukan saya.

Baru2 ini saya mendapat tahu dia mempunyai kekasih di tempat kerja sendiri. Gadis tersebut bukanlah muda dari saya tetapi sudah berumur 30 tahun. Saya mendapat tahu juga yang suami saya sering ke rumah gadis tersebut semasa waktu kerja. Hubungan yang terjalin nampaknya telah sampai ke tahap hubungan seks.


Bila saya bersemuka dan bertanya kepadanya, pada mulanya dia menafikan,tetapi setelah dikemukakan bukti dan sebagainya, baru dia mengaku. Saya ingin tahu kenapa dia menjalin hubungan. Apa kurangnya saya, dia akhir berterus terang mengatakan memang tiada apa yang kurang dengan saya, saya menjaga makan minum, membantu kewangan, menguruskan rumahtangga dengan baik tetapi saya hanyalah setakat itu sahaja tiada rangsangan lagi bila melihat saya.

Baginya, dia kadangkala ingin bersama wanita yang di lihat cantik,menarik minat lelaki lain dan bila berjalan sama menimbulkan cemburu pada lelaki lain. Dia dengan berani memberitahu saya bahawa teman wanitanya mempunyai kuku yang cantik, perut yang nipis, bau yang sedap, fashion yang menarik.



Sedangkan saya menurutnya walaupun tidak hodoh tetapi hanyalah wanita yang sangat biasa saja,kuku saya pendek dan kadang2 rosak kerana memasak, rambut pulak kadang2 berbau bila balik kerja kerana bertudung sepanjang hari, Perut saya pula tebal, tidak menarik di rumah bila hanya ber t-shirt dan berkain batik.

Hari2 melihat saya dia merasa tiada apa yang dibanggakan tentang saya, bercakap di rumah pula hanyalah tertumpu pasal rumah, anak2. Tiada topik menarik seperti teman wanitanya yang boleh bercakap pasal politik, carrier, mempunyai taste yang tinggi dan dapat membantu dia mengenali dunia yang baru mengenai fashion, korporat, jadi dia merasakan seperti lelaki yang berjaya bila bersama wanita tersebut.

Memang saya akur tentang perawakan saya kerana pertama memang saya di lahirkan begini, kedua saya terlalu sibuk untuk membelek diri sendiri, ketiga saya tidak mempunyai cukup wang untuk berbelanja sepenuhnya untuk kecantikan.

Begitulah hati budi lelaki sebenarnya walau bagaimanapun kita menjaga dia tetapi dia masih mementingkan fizikal jauh di sudut hati ingin bersama wanita menarik yang boleh membuat dia berasa bangga.

Saya telah pun berpisah dengan suami sekarang tetapi saya tidaklah duduk meratap tetapi menghadiri slimming session dan membelanjakan duit separuh untuk kecantikan bukan untuk lelaki tetapi untuk kepuasan sendiri, biarlah saya pendek dan sedikit tembam tetapi saya berazam untuk menjaga kebersihan dan kelihatan menarik."

PS (Pendapat Aku) : Penting di sini kita memahami erti perkahwinan. Perkahwinan adalah bukan tempat kita untuk berseronok-seronok dan jangan bertindak zalim dengan perbuatan kita. Perkahwinan adalah sebahagian cara untuk kita mencari keredhaan Allah. Dan perkahwinan itu sebahagian dari Iman. Dan perkahwinan juga tempat kita di uji. Maka, bersabarlah dan bertindak dengan bijak dengan penuh hikmah .

“Bagi lelaki yg berfikir utk bertindak spt ini, fikirkanlah, betapa besarnya pengorbanan seorang isteri demi sebuah keluarga yg sempurna. Jadikanlah kebaikan seseorang isteri itu sebag ai hiasan untuk anda, tetapi jadikanlah keburukan seseorang isteri itu sebagai t’jawab untuk anda memperbaikinya….InsyaAllah…….”

by Mohd Azli Afandi


~~~~~~~>>sedih kan..pendek kata kita wanita xboleh percaya 100% ape yang kaum lelaki cakap.mungkin mereka nak menjaga hati kita.tapi lama kelamaan terus diam2 ade org lain..yela sape tahan perempuan cantik kat luar duk menayang body bini dirumah selekeh dengan kain batik masam..dengan harapan suami faham..

***jangan menoleh kebelakang lagi..kat sini jat nak share tentang PB yg boleh selamatkan kita para wanita supaya nmpak menarik dalam masa xsampai 10minit pun...jangan disebabkan sayangkan duit KEBAHAGIAAN MELAYANG!!!!saya hanya bagi nasihat..terpulanglah pada diri sendiri utk menilai sejauh mana betulnya kata2 saya ni..jangan jadikan alasan itu satu bebanan..cari jalan untuk atasinya..***




****GET UR PREMIUM BEAUTIFUL NOW!!!!!!!***

Miza akan bagi promotion if korang yang dah 
baca artikel ni sms or wassup 
 011-37897488

Niat hati ini nak membantu sebab tak nak dah tengok kaum wanita dipermainkan setelah segalanya dah dikorbankan untuk family....

Thursday, 16 November 2017

TDC DINNER 2017 | BOLLYWOOD NIGHT


4 November 2017, Saturday.

Tarikh yang akan diingati sepanjang bergelar usahawan TDC. Alhamdulillah, TDC Dinner berjaya dengan jayanya dengan kerjasama antara team TDC. Memang HAVOC sangat malam tue. Enjoy habis. Walaupun Miza baru 7 bulan kembali bersama TDC, tapi bila dah ada dinner macam nie, dapat gather ramai-ramai dari Utara, Klang Valley dan Selatan.

Tahun nie, tahun CDM Ain Zulkarnaind sebagai Project Manager. Alhamdulillah. Walaupun waktu siang tue, CDM Ain Zulkarnaind naik pentas untuk terima Anugerah Crown Diamond Manager, tapi TDC Dinner tetap berjalan dengan lancar bila kita buat secara pasukan.

Miza pun terlibat tau dalam jayakan TDC Dinner kali nie. Syukur Alhamdulillah, Deejay daripada Shah Alam pun tak mengecewakan. Friendly gitu dan senang dibawa bincang. :) Bukan tue jer, Miza jugak terlibat untuk AJK Aktiviti. Ada 3 aktiviti kami buat sepanjang Dinner nie. Semuanya, mesti TEAMWORK. So, untuk 2 aktiviti tue, Miza perlu sediakan hadiah. Memang rasa EXCITED sangat time prepare hadiah tue tau. Istilah penat tue tak wujud tau. Kita kan nak seronok. Waktu nie lah nak ENJOY puas-puas. Setahun sekali jer tau. :)






PART OF TDC FAMILY.
















Kalau bab bergambar, memang serah dekat kami semua. Hehe..Nie sebahagian daripada TDC Bollywood Night 2017. Banyak lagi sebenarnya gambar tak upload dekat sini. Kalau korang nak usha-usha baju Bollywood, jom usha dekat Facebook Ramizah Rahman

Sangat enjoy malam Bollywood nie. So, siapa kata buat business nie stress? Salah tanggapan tue bila bersama The Diamond Circle.












Kalau rasa stress, jangan lupa, tengok video nie ekk. Mungkin INGATAN untuk Celebration my Crown Diamond Manager, CDM Ain Zulkarnaind.



Nak Enjoy Buat Business?

Inilah masanya.



RAMIZAH RAHMAN
011-37897488
ramizahrahman09@yahoo.com.

Friday, 10 November 2017

EDISI KHAS UNTUK LELAKI



Assalamualaikum n hye guys..
apa khabar semua? sihat?wife cane?
Bagi yang belum kahwen pula GF plak ok?

Entry kali ni Miza nak share kat korang info yg sangat berguna untuk kaum adam dan hawa...

Pernah tak wife @ GF anda bertanya seperti ini?
" Hai sayang..I dah gemuk ke? "

Jawapan selamat yang uols akan berikan adalah seperti berikut kan..
" Tak lah..U look ok "
@
" I nampak u kurus je, macam masa mula-mula i kenal dgn u.. Tak berubah pon "
@
" Dapatkan je ubat doktor kalau dah berisi sedikit "

Tapi uols tahu tak beberapa fakta tentang the ladies yang boleh menggugat kesihatan mereka, insan-insan yang anda sayangi...

1) Perempuan adalah sangat-sangat senang terdedah kepada Kanser Ovari, Kanser Serviks, Kanser Payudara..


2) Masalah senggugut yang dihadapi setiap bulan..


3) Masalah pada rahim seperti rahim jatuh, kegugugran dan sebagainya..


4) Luka jahitan bagi yang menjalani C-Sect


5) Masalah keputihan yang boleh menjadi punca kepada kemandulan..


6) Mengandung luar rahim


7) Masalah keguguran kerana rahim yang lemah..




Kanser payudara by Google.

Sebagai lelaki anda tidak perlu mengandung kan.. Tapi mesti kesian tgk wife yg sedang mengandungkan zuriat kita.. Lagi-lagi bila melahirkan, lagi lah patut kena menghargai.. Sepatutnya, sebagai penghargaan kepada mereka, mesti kena layan dengan sebaik-baik penjagaan.. Kalau dulu-dulu, orang-orang tua akan hantar tukang urut, mak bidan dan sediakan tungku untuk berpantangkan.

Zaman moden ni takde yang menyempat nak buat semua tu.. Semuanya nak mudah dan cepat kan.. Kalau yang lahir secara normal, memanglah senang.. Tapi kalau yang C-Sect, manalah boleh urut ke, pakai bengkung tradisional ke, pastu perut masih lagi nampak mcm mengandung kan.. 

Kanser Ovari by Google.

Ada wanita yang mempunyai masalah rahim mudah jatuh, menyebabkan kandungan rahim tidak kuat, dan mengakibatkan PENGGUGURAN bukan dirancang.. Amalan berurut dan bertungku sangat bagus untuk menaikkan rahim pada tempat yang betul dan dan pengecutan rahim.

Tapi, tak semua yang sanggup luangkan masa setiap hari untuk bertungku, dan berurut seminggu sekali, di atas urusan harian.. Dengan pemakaian Premium Beautiful membantu wanita untuk mengatasi masalah ini, dengan hanya memakai secara konsisten 8jam sehari..

Polycystic Ovary by Google

Alahai, ngeri pulak tengok gambar-gambar nih.. Tak kesian ke kat wife atau bakal wife anda?

Kanser ni memang tak kenal mangsa, isteri orang ataupon anak dara.. Ini kerana sel kanser memang ada di dalam sistem badan manusia, bergantung kepada pemakanan setiap individu yang membolehkan sel kanser itu aktif ataupon tidak..

Kalau uols nak tahu apa kaitan Premium Beautiful dengan kesihatan wanita?
Sebab ia ada FIR ( Far Infrared Rays ) yang membantu mematikan sel kanser dalam badan manusia..  Jangan lah sampai kita di maklumkan oleh doktor bahawa kita menghidap sakit kanser, baru kita nak menyesal.. Lagi menyedihkan kalau dah sampai Tahap 3 atau Tahap 4 kan.. Masa tu rasanya kita kena pasrah je..

Premium Beautiful ini berfungsi dengan DETECT dan PROTECT.. So, jika kita memakai Premium Beautiful secara konsisten setiap hari, FIR yang ada di dalamnya akan membantu kita mengesan sel-sel kanser dari peringkat awal lagi.. 

Kanser serviks yang boleh menyerang remaja/anak gadis by Google.

So guys, jangan la lepas ni kita jawab soalan wife atau GF kita sepertimana diatas.. Belikanlah Premium Beautiful untuk mereka sebagai penghargaan dan keprihatinan anda kepada mereka..

Memang ramai golongan wanita yang akan cakap MALU atau MALAS atau TAK SUKA nak pakai korset nih.. Premium Beautiful ni adalah pelaburan kesihatan masa depan yang sangat berbaloi.. Dah la ada LIFETIME WARRANTY..

BETTER TO DETECT AND PROTECT THAN TO CURE..
Kalau dah terkena, sebanyak mana insurans yang kita dapat takkan dapat mengembalikan kegembiraan hidup..
Fibroid boleh menjadi besar sebesar boal sepak. By Google

Tidak semua yang memakai korset Premium Beautiful ni nak cantik atau kurus je.. Kebanyakkannya mengutamakan KESIHATAN.. Sebab itu ramai di antara ejen Premium Beautiful itu adalah PENGGUNA sebelum menjadi USAHAWAN..

Jom dapatkan segera set Premium Beautiful harini jugak.. Info lanjut sila hubungi :-

FB : Ramizah Rahman
Email : ramizahrahman09@yahoo.com
Mobile : 011-37897488