Wednesday, 18 October 2017

CARA MUDAH PAKAI KORSET PREMIUM BEAUTIFUL


Salam uolss,

Lamanya Miza tak update blog kan..rindu pulak rasanya nak share info ngan u ollsss..Apa kata entri kali nie saya share ngan u ollss tentang cara-cara nak pakai Premium Beautiful.

Sebenarnya nak pakai Premium Beautiful ni tak susah pun. Siapa kata pakai Premium Beautiful susah ? Susah kalau tak kena caranya .. jom tengok cara-cara untuk pakai Premium Beautiful ni :)

Langkah 1: Long Girdle




(1) Lipatkan bahagian pinggang dan dan kaki seluar dalam
(2) Sarungkan seperti memakai seluar dalam biasa
(3) Masukkan tangan di bahagian punggung dan tarik lebihan lemak ke atas
(4) Perbetulkan kedudukannya agar selesa

**untuk mudahkan memakai Long Girdle ni,kaki kena bukak besar sket,ala2 kekuda gitu .. pastu joget2 sket sambil nak pakai .. bunyi mcm pelik lak, bukan joget tp goyangkan ikut badan kita .. hehe .. mula2 memang rasa ketat sket especially kat tulang pinggul but in a few days uolss akan familiar and rasa senang sgt nak pakai**

Langkah 2: Long Bra


(1) Tundukkan badan 90 darjah dan sarungkan bra ke badan dan letakkan payu dara ke dalam cawan bra (pastikan semua daging payudara masuk cantik ke dalam cup bra

(2) Lekatkan cangkuk di bahagian belakang

(3) Tarik semua lebihan lemak yang ada di bahagian belakang dan bawa ke hadapan (masukkan ke dalam cawan bra).

(4) Laraskan tali bra supaya dapat kedudukan yang selesa.

(5) Betulkan kedudukan bra

**kalau tangan tak sampai ke belakang & tak de sapa nak tlg cangkuk kan uolss, boleh la pakai kain batik or ape2 kain dulu .. berkemban .. then cangkuk kat depan dulu, pastu baru pusingkan bahagian cup ke depan .. kalau tanpa kain, Long Bra tak boleh pusing sebab fabrik Long Bra melekat pada badan**




Langkah 3: Waist Nipper


(1) Letakkan rama-rama diamond terletak di tengah dada
(2) Lekatkan kesemua cangkuk(patut berada di tulang rusuk kiri badan)
(3) Betulkan kedudukannya
(4) Tarik tali pelaras dan cangkukkan ke depan
(5) Pastikan ianya selesa

**make sure bahagian tali2 yg kat belakang tu selari dengan tulang belakang kita**

Harap info ni dapat membantu uolss pakai PB dengan lebih mudah .. Klau nak lagi mudah, calling2 la Miza utk latihan pratikal ;p

email : ramizahrahman09@yahoo.com
phone : 011-37897488





Saturday, 14 October 2017

TDC TRAINING CLASS | SEPTEMBER | GREAT TEAM, GREAT WORK


Assalamualaikum. Selamat Hari Jumaat :)

Mungkin perkongsian class pada September lepas agak lewat. Tapi, Miza tetap nak share dengan kawan-kawan lain jugak. Sebabnya..class dengan TDC nie, memang happening sangat. Dari awal sampai akhir, tak sempat nak mengantuk tau. Topik pulak yang disampaikan, sangat PENTING untuk our business. So, ada masa nak tidur ker? Nanti takut tertidur sepanjang buat business pulak kan. Hehe..

Okey, class bermula 10.30 am.




Emcee untuk September class, DSM Siti Norizam dari Kedah.


 
Speaker pertama, DSM Suhaili dari Klang Valley.
 


Speaker Kedua, DDM Jat dari Kedah.
Our love mentor. CDM Shaliza Aziz.
 


 


 Wah!! Bestnya bulan September 2017, emcee dan speaker import khas dari Utara. Kak Siti baru jer sampai pagi Sabtu tue. Naik ETS dan GRAB. Senang kan bila ada kemudahan awam masa sekarang. ALASAN? Tolak tepi please..

Speaker pertama, DSM Suhaili dari Klang Valley. Korang tahu tak? DSM Suhaili tue, tengah preggy tau. Dan part paling tak best, beliau mabuk yang teruk sangat. Sampai tahap, nak solat, orang lain tolong ambilkan wuduk untuk beliau. Boleh imagine tak betapa alahnya beliau pregnant kali nie. Tapi, waktu speech, tak nampak macam orang alah pun. SANGAT BERSEMANGAT. Input yang dapat pun, sangat terkesan dekat hati.

Speaker kedua, DDM Jat dari Kedah. DDM Jat pun preggy. Due bulan Disember 2017. In shaa Allah..Jom kita doakan semoga urusan beliau dipermudahkan. Topik DDM Jat pun tak kurang hebat jugak, sebab TANGGUNGJAWAB TERHADAP RAKAN KONGSI. Tangan kanan ambil bonus, tangan kiri, ambil tanggungjawab.

Class ditutup dengan kata-kata semangat daripada our founder sendiri. CDM Shaliza Aziz dari Klang Valley. Kadang-kadang, CDM Ieja tak payah pakai microphone pun, suara dah kuat. So, nampak tak semangat membara daripada TDC founder sendiri. 6 tahun berkecimpung dengan business bersama SHOM. So, banyak sangat dah garam tue. Jadi, nak buat petua sendiri lagi ker? Just FOLLOW, TIRU jer PETUA CDM Ieja nie. In shaa Allah..Kejayaan menunggu kita. :)

Seperti biasa, lepas class, haruslah punch barang customer. Selepas tue, kita bergambarlah dengan produk yang dipunch tadi. Produk yang tak pernah luput dek zaman.

Kali nie, Miza kenalkan dengan partner-partner Miza dari Semenanjung Malaysia ye. :)





Partner from Klang Valley, Kak Hanifah.

 


Partner from Klang Valley, Kak Ana

 
Yana, partner from Putrajaya.
Jat, partner from Kedah.
Nad, partner dari Kedah.
Ratu maharani, Kak Siti. Partner dari Kedah.
 

















 
 

 
 


 WE ARE TDC PREMIUM BEAUTIFUL EXPERT
KEDAH-PERAK-KLANG VALLEY-NEGERI SEMBILAN



Interested to be part of TDC,
011-37897488 (Ramizah Rahman)

 

Friday, 13 October 2017

Kebaikan Premium Beautiful

Hari nie Miza nak share ngan u olls kelebihan-kelebihan Premium Beautiful. Miza percaya ramai yang tahu Premium Beautiful nie ada '3 piece'. So, tiap-tiap piece ada reka bentuknya sendiri. Dan tentulah setiap satunya ada kelebihan-kelebihan tersendiri..



Long Brassiere



Kelebihan Long Brassiere

1. Mengelakkan bengkak susu
2. Mengelakkan payudara berdarah
3. Menyokong payudara besar
4. Menggalakkan pertumbuhan payudara yang kecil
5. Meransang pengeluaran susu ibu
6. Mengelakkan gastrik



Waist Nipper




Kelebihan Waist Nipper

1. Menyokong tulang belakang
2. Memecahkan batu karang kecil
3. Mengempiskan perut
4. Menghilangkan 'stretch mark'
5. Membentuk pinggang
6. Elok untuk mencegah demam kuning
7. Mengubat lenguh kaki




Long Girdle



Kelebihan Long Girdle

1. Menyokong rahim selepas melahirkan anak
2. Menstabilkan hormon
3. Mengurangkan senggugut
4. Membantu perlekatan janin
5. Mencantikkan punggung
6. Mengurangkan keputihan




So..sesiapa yang nak tahu lebih lanjut boleh call Miza, 011-37897488. Dan kalau nak buat group demo pun boleh. Just inform Miza and Miza boleh share secara 'live'.

SAYA TAK MINAT BUSINESS!!!




Bila nak mulakan business, mesti ramai kata "SAYA TAK MINAT". Ini jawapan majoriti yang Miza jumpa. Maaf andai ada yang tersinggung. Cuba korang perhatikan betul-betul keadaan korang sekarang. Korang jadi agent jual tudung, jual cake, jual vitamin, jadi personal shopper. Adakah itu masih jawapan "SAYA TAK MINAT?"


Bila ramai kawan-kawan sekeliling yang tahu Miza buat business bersama SHOM, mesti ramai beranggapan, alahhh..MLM BUSINESS. Awak faham tak apa itu MLM? Kalau tak berapa nak faham, jangan terlalu cepat menuduh.


Kat sini, Miza share APA ITU MLM.
http://www.shalizaaziz.com/2017/08/say-no-to-mlm-really.html


BACA & FAHAMKAN BETUL-BETUL.






Kalau korang tengok, semakin ramai TDC PB EXPERT, jangan gelabah. Itu adalah disebabkan faktor-faktor nie:





1) Produk Terhebat.
Bila kita dah jumpa produk/service yang berkualiti dan diperlukan oleh orang, of course demands terhadap produk takkan terputus.. Tambahan pula produk dikenali dalam internet.. Kejap jer orang tahu seperti cendawan tumbuh selepas hujan..


2) Promosi Bergerak
Guna jari dan mulut jer untuk promote barang, pengguna akan lebih dekat dan mudah faham tentang bisnes nih.. Online jer, kita dapat sebarkan produk/service dengan cepat, mudah dan saving cost..


3) Lokasi Meluas
Thru Facebook, Instagram and Blog  jer.. Simple.. Tak lupa kenalan kita dari setiap pelusuk sangat membantu dalam aktiviti bisnes online Miza sekarang.. Siap boleh tambah kenalan baru dan mudah bekerja..


4) Mampu Milik
Bayangkan bila kita dapat penuhi kehendak customers, semestinya barang kita mampu dibeli oleh mereka.. Yakin dengan keberkesanan produk/service kita saja..

Seronok tak bila kita boleh jana income dengan cara yang fleksibel? Kita boleh buat secara fulltime mahupun part-time.. Terpulang pada kita.. Yang penting bisnes kita ada produk dan service yang tip-top.. ^_^
















BERMINAT??


Contact me now!!










Ramizah Rahman
011-37897488
Top Agent Premium Beautiful | NEGERI SEMBILAN



Thursday, 12 October 2017

TDC TRAINING CLASS | 14 OCTOBER 2017



Assalamualaikum...Miza nak jemput semua yang baca entry kali nie, sudi-sudikanlah menimba ilmu di Klang bersama The Diamond Circle. Bukan apa, ILMU nie hanya SEBULAN SEKALI dan FREE.

Jarang zaman sekarang, nak bagi free. Betul? Kalau dekat luar sana, nak belajar ilmu berblogging, ilmu media social networking guna facebook, instagram, we chat, twitter. Semuanya berbayar. Betul tak?

Jadi, The Diamond Circle berbesar hati bagi ilmu percuma untuk semua. Cumanya, tindakan haruslah dilakukan lepas dapat ilmu. Iye tak? Baru menjadi orang kata.

Walaupun Miza tinggal di Port Dickson, tapi demi tanggungjawab yang Miza pegang as TDC PB Expert Port Dickson, Miza tetap pergi class di Klang. Pantang dengar majlis ilmu, In shaa Allah, Miza sampai. Melainkan, ada hal yang tak dapat dielakkan.

Korang mesti tahu kan? Jarak dari Port Dickson ke Klang melebihi 100km. Miza pun terkejut bila tengok jarak perjalanan. Sebelum-sebelum nie, tak pernah tahu pun. Hehe..Yang Miza tahu, NAK ILMU..NAK ILMU..NAK ILMU..


AYUHHH !!! TUNTUTLAH ILMU SAMPAI KE NEGERI CHINA.