Wednesday, 20 May 2020

PAGI RAYA BERSAMA 360 THERA PANTS


Raya tahun nie mungkin sangat berbeza dari tahun-tahun sebelum nie. Ini lah kali pertama dalam sejarah hidup kita yang terpaksa raya berjauhan bersama family. 

Apa-apa pun, Thera Pants sentiasa bersama walau apa jua keadaan. Tetambah pulak musim MCO. Banyak masa kat rumah kan. So, program makan-makan tue tak lekang ler kat mulut. Hehe..



Haaa..nie laaa Thera Pants Miza. Dok pakai laa hari-hari. Punya nak jaga rahim. Jaga kaki. Bestt sangat rasa sebab dalam satu seluar boleh jaga semua aset wanita. Alhamdulillah.

Yang mana suka mengeluh sakit betis dok berdiri lama tue sesuai sangat pakai. Bukan kata kaki jaa dijaga, nak say GOOD BYE dekat perut buncit pun boleh. 

Sooo awesome. :)




Miza pakai almost 6 bulan dah. Alhamdulillah. Fabrik Thera Pants nie sangat tahan lasak. Pakai hari-hari pun tetap tak menjejaskan kualiti kain. Memang superb lahh. 


***Sementara stok masih ada, boleh whtasapp Miza di 
011-37897488 ya. Biar tak sempat pakai masa raya. Tapi, raya ketiga posmen dah mula kerja. So, di bulan Syawal masih kita boleh melaram dengan Thera Pants. :)

Tuesday, 19 May 2020

CUP PIZZA

Salam 26 Ramadhan 1441 H. In shaa Allah, 4 hari lagi kita bakal bertemu bulan Syawal. Mesti ramai tengah buat biskut raya kan..?

Okey. Hari nie. Miza tak nak share resepi biskut raya. Tapi, Miza nak share menu Cup Pizza yang kita boleh buat untuk waktu berbuka puasa hari nie. 


Mudah dan enak dimakan. :)










Miza harap resepi nie bermanfaat untuk korang. Boleh dah cuba buat petang nie ya. Lagi enakk dimakan panas-panas. 

Good luck ya. :)





Sunday, 23 February 2020

MIENT'S BURGER PORT DICKSON

Kalo orang mai jalan-jalan kat Port Dickson nie, mesti orang akan tanya, "Kat mana tempat makan sedap ekk..?" Haa..kekadang, boleh jadi soalan cepumas gak tue. Sebabnya...risau kedai tutup bila nak pergi. Hehe. Pernah terjadi bila nak bawak family. Family besar pulak tue. Sekali...jemm kepala otak bila semua kedai dalam check list tutup. Huhuahua. Menangis sambil ketawa weyhhh.

Semua menjadi kenangan Ogos 2019. :)

So, dalam entry kali nie Miza bawak korang ke kedai pemesss di Port Dickson. Kedai burger tapi ada macam-macam menu jugak. Cuma, waktu Miza pergi nie memang tekak nak makan burger. So, burger lahh yang kita order. :)


Kedai Mient's Burger nie betul-betul sebelah stesen minyak Petron.



Order time. 

Bila sampai, korang kena panggil waitress untuk diorang hantar menu dan list order. Waitress tak kan tunggu kat situ. So, boleh laa korang nak memikir berapa lama korang nak untuk decided makan apa. Haha...



Miza suka konsep macam nie sebab kekadang nak telaah semua menu. End up, ikut selera anak jugekk. Haha..Almaklumlah, ada anak nie, Miza ikut selera dia jer. Tiada konsep pembaziran kat sini. Sebab tue Miza susah nak habis makanan kalo Miza makan sensorang. Sebabnya..dah biasa kongsi dengan anak. Gituuu.... :)





Pergi makan kat mana-mana jer, mesti Miza bawak air BV Alfalfa nie. Suami dengan anak pun dok tumpang jugak kalo diorang nak air masak. Kan dah jadi penyelamat di sini. Ngeee...


Mient's Crispy Chick N Cheese - RM 16.90


Mient's Beef Burger - RM 18.90



Milo Ais - RM 2.80
Teh O Ais - RM 1.80



Memula, kami pilih makan kat meja luar. Elok jer lepas order, hujan rahmat turun. So, dapat laa kami kat meja dalam dan dapat tengok kreativiti di dinding Mient's Burger. 

Kapten MAR nampak berminat sangat dengan abstrak nie. Tambah pulak warna kuning kan. So..indah mata memandang. :)


Haa...elok tengah makan, Kapten MAR jumpa awekss kat belakang. Tapi, Kapten MAR panggil baby ler ye. Dia memang suka dengan baby. :) Alhamdulillah...

Terus kenyang laa Kapten MAR. Dia main cak cak, nyanyi lagu kat baby. Baby tue pun nyariss nak turun baby chair dah laa. Kapten MAR owhh Kapten MAR. Penangan tue. Haha...






Kalo makan sampai jilat jari tue maknanya..sedap sangat laa kan. Haha...

Apa yang Miza boleh cakap, korang yang cuba makan kat Mient's Burger nie, serius berbaloi. Memang sengkak perut dibuanya. Sos dia, sos mahal. Nie, review dari suami Miza. Dia terer sikit bab review nie. Miza nie, tak sehebat dia ler. Ngeee... 

Service cepat. Pelayan mesra. Kalo dah terlalu lapar giler-giler, boleh pergi kat Mient's Burger. Cuba sekali, pasti tak menyesal. 




Resit simpan sini buat kenangan. Dah sebulan, baru sempat buat review,. Hehe..

Btw, burger Kapten MAR, tak habis tau. Miza pulak, kan bukan jenis makan malam. So, kami mintak tapau. Diorang bagi dalam bekas tanpa caj. Alhamdulillah. Terima kasih. 



Semoga Mient's Burger terus maju jaya dan success dengan perniagaan mereka. :)



Nie details location, "Jalan-Jalan Cari Makan Port Dickson"

Mient's Burger
258, Kilometer 1,
Jalan Pantai,
71000 Port Dickson,
Negeri Sembilan.

Buka setiap hari dari jam 3.30 petang hingga 1 pagi.






BUSINESS TANPA SEMPADAN


Assalamualaikum. Selamat berhujung minggu. :) 

Sekejap jer rasanya bila dah di penghujung bulan nie. Rasa macam baru jer masuk tahun 2020. Nie, dah nak masuk bulan Mac 2020. Amacam wawasan 2020 kiter, dah capai ker belum..? Kalo dah tercapai separuh pun dah okey. Syukur Alhamdulillah...

 Dari result sikit akan jadi banyak kalo terus konsisten. Petua kat sini, KONSISTEN. In shaa Allah....

Actually, dalam 2 minggu nie, team The Diamond Circle dah aplikasi kan TDC Speed Module. Pakat happy semua bila dah berjaya langgar tembok. Tetambah pulak bila pakat berduyun-duyun client order produk. Itu lagii laa berita gembira kan. Mauu lompat bintang hari-hari. Hehe...


Nak berjaya, kena laa kawan dengan orang berjaya jugak kan. Bila dalam circle yang sama, automatik aura positif dan berjaya tue akan kita dapat. Sebab tue geng TDC Speed Module nie pakat berjangkit-jangkit semua. Bila sorang close sales, sedar tak sedar akan ada tempias untuk kita juga. Yang penting, kena follow module sehabis baik. Tak boleh nak harapkan takdir. Allah nak juga tengok usaha kita. 
Tak gitu..?








Nie sebahagian feedback team yang sangat berpuas hati dengan module. Alhamdulillah..Mereka gembira, Miza as leader lagi laah gembira. :)

Mustahil bila kita follow tips tak berhasil kan. Alhamdulillah..... ini lah tempias yang Miza dapat. 

Nie sebahagian client Miza yang tanya tentang produk hot Premium Beautiful Corset. Nak raya dah nie. Mau tak nak hot badan tue kan. Ngeee...



Terima kasih tau korang yang terus whatsapp Miza untuk tanya details tentang produk hot nie. In shaa Allah...Miza sentiasa bagi service terbaik untuk korang. Nak lagi details, boleh ajerr Miza terus ke tempat anda. :)



Penuh bonet kereta itu biasa. Inilah dinamakan di luar jangkaan. Hehe...

Misi kali nie, buat bonus duit raya besar. Guna internet unlimited, bonus pun kita buat unlimited juga. :)

"Kurangkan isi badan, tambahkan isi poket."


RAMIZAH RAHMAN
011-37897488