Friday, 5 July 2019

KISAH HARI RABU MIZA


Assalamualaikum. Haa...ramai jugak ternanti-nanti Kisah Hari Rabu Miza kan. Actually, Miza pun dah excited nak cerita apa yang berlaku hari Rabu baru-baru nie. Tapi...disebabkan connection problem. Hasrat ku berlalu begitu saja. Chewahhhhh..hee..

Hari Khamis plakk, tengah panasss dengan story Belia dan Warga Emas. So..2 bulan lagi, Miza dah digelar Warga Emas laa ehh. Ihiksss.. (Half price for ETS. Kihkih..)

Akhirnya..bertemu laa kita di hari Jumaat yang barakah dengan cerita suspen Miza. :p



Cerita nyaa..bermula lah selangkah Miza keluar dari rumah. As usual, dengan lafaz Bismillah diiringi doa Qursi. Memang niat, "Sahaja aku keluar hari nie, untuk mencari rezeki untuk diriku dan anak." Memang niat yang baik-baik. Rushing tue tidak kali nie sebab memang plan baeeekkk punya lah ikut schedule. Haha...

Perkara yang baik-baik pun berlaku ;

-Di stesen minyak. Yang sebelum nie, Miza terpaksa turun bayar dan isi sendiri. But, Miza rasa bersyukur sesangat sebab uncle nie tetiba datang kat Miza untuk tolong isikan minyak. Tak sure lahh sebab dia nampak Miza dengan anak jer kan. Sebab nya, orang lain, semua kena isi sendiri. (Apa yang Miza nampak lah.)


Then, sampai lahh kami 2 beranak di lubuk rezeki. Stokis SHOM. Panas punggung kalo Min Kaffe, kopi premium nie habis stok kat rumah. Uhuuu...

So, restock terus 10 kotak Min Kaffe. Sekarang, tinggal 4 kotak Min Kaffe dah. Larisss macam ayam goreng panas pun ado kan.

Kat stokis pun, Miza sangat lucky sebab orang stokis sangat helpfull. Sebelum nie pun, dah sangat membantu. Tapiii..hari Rabu lepas, buat hati Miza rasa touch. 

Hati Miza sensitif or macam mana ekk...? 


My great PA. Nampak tak muka gigih tue. Disebabkan dah buat Ibu terharu dan sangat good boy , Miza dah gtau nak belanja buku for him. Ya lahh..sebab bila Miza masuk office kat rumah, dia pun menempek kat sebelah nak menulis. Terpaksa lahh Miza buat dot dot 123 untuk dia sambungkan. So, memang dah niat, nak cari buku for him.


Taraaa...lepas settle semua kerja, sementara tunggu waktu Maghrib, Miza bawak Kapten MAR ke Big Bad Wolf di Mydin Seremban 2. 

Yang nie, Miza rushing. Sebab nya...bertambah seorang client untuk delivery di Port Dickson. Tapi...harus letak Syukur no.1. So, schedule berubah. :)

Ingat biasa-biasa jer memilih buku kat sini. Tapi....Ya Allah. Miza plak teruja. Tapi..teruja dalam keadaan rushing, tak sempat explore habis. Scan sepintas lalu, Miza suka-Kapten MAR suka, ambil. Eheee..

Btw, happy sebab terserlah keterujaan Kapten MAR dapat buku baru. In shaa Allah..next time, kalo masih sempat, kita sambung shopping lagi okey. :)


Actually, korang jangan tak tahu, dalam gap waktu petang tue, sempat Miza touch touch magnet rezeki dengan mentor business Miza, CDM Ain Zulkarnaind. 

Yang nie pun dipermudahkan. Dapat jumpa ON Time sebelum memasing settle kan urusan delivery memasing. Macam korang kenal Miza, mula lahh...mulut bertih jagung nie berbicara. Non-stop. Kahkah. Tapii..puas. Banyakk gilerr tips dapat dari mentor kesayangan nie. 

Lappp u lahhh.. :)


This is my good news! Good news yang kesinambungan nyaa dari Miza siap-siap nak keluar, waktu petang sampai lahh setiba nya Miza balik malam di rumah. Full guidance Miza cuba bagi untuk Kak Azira. Alhamdulillah..Kak Azira seorang yang fast leaner. Apa Miza inform, cepatt jer beliau buat.

Syabas kak. :) Niat nak membantu orang sekeliling tue, No.1.


Gambar terakhir berbicara. Ehhh..Miza tak share lagi apa yang berlaku waktu Miza delivery kan. Kihkih..

Ok lahh. Cenggini. Miza deal dengan sorang client nie. First time, husband Miza yang tolong delivery kan. So, untuk repeat order nie, dia gtau akan ada "anak buah" yang tolong ambilkan barang.

Dalam kepala Miza, Miza fikir, anak buah = anak sedara. Kecil dan masih bersekolah.

Sekali jumpa dengan "anak buah" nie, haaa...

Anak buah nie tanya, "Barang untuk ...... (nama client) ya..?"

Gulppp..Miza terkaku jap. Nie bukan anak buah = anak sedara daa. Anak buah dalam kontinjen daaa. Uhuuu. Sabau jer lahh kan. Salah paham pulekkss. Uhukkss.

Ini lah sedikit coretan panjang "Kisah Hari Rabu Miza'. Nak cerita kat pesbuk, panjang nau. Kita cerita kat sini, lagi best kan. Details Miza ceritakan, Haha..

Thanks ya semua. :)

Okey lah. Esok, Miza nak ke Seremban 2 untuk delivery. Yang mana masih tercari-cari Premium Beautiful 50%, wasap Miza cecepat ekk. Ada set trial untuk korang cuba.


Kalau serasi, boleh ler pakai terus. Best kan..?

RAMIZAH RAHMAN
011-37897488











Saturday, 29 June 2019

SHORT BRA PREMIUM BEAUTIFUL





Keistimewaan Short Bra :


  • Disulami dengan FIR yang direka khas berdasarkan kajian daripada bidang ergonomi. Ia dapat melindungi badan dari sinaran UV dengan berkesan serta menggalakkan pengedaran darah & kadar metabolisme. Di samping dapat meningkatkan keanjalan pertumbuhan payudara.
  • 3 keping jahitan coli berstereoskopik yang dapat menampung payudara agar ia tidak jatuh & menumpukannya di kedudukan yang betul.
  • Mempunyai rawan keluli yang berfungsi untuk menegak & mengukuhkan kedudukan payudara.
  • Reka bentuk yang berkuasa mampatan & tegangan di bahagian depan dapat meningkatkan garis payudara & menyokong bahagian dada.
  • Reka bentuk yang berkuasa mampatan & tegangan di bahagian belakang dapat mengurangkan lemak di bahagian belakang badan.
  • Bentuk 'U' yang direka pada bahagian belakang dapat menonjolkan kontur badan yang menarik.
  • Kuasa serapan yang baik sesuai untuk dipakai seharian.
  • Mempunyai kuasa regangan dalam semua hala yang dapat diregang secara 360 darjah mengikut pergerakan badan tanpa mengubah reka bentuk asal.
  • Pad dada yang direka khas dapat membentuk payudara yang lebih mempesona & boleh di ubah.
  • Reka bentuk yang elegan menonjolkan keunggulan produk.

Image result for short bra premium beautifulImage result for short bra premium beautiful

Image result for short bra premium beautifulImage result for short bra premium beautifulImage result for short bra premium beautiful

011-37897488
Call me for free trial + free gift

Thursday, 27 June 2019

PREMIUM BEAUTIFUL JOURNEY

Assalamualaikum. Hai semua. Masih mood Raya ker tue..? Miza nie, masih mood raya tau. Sebab apa..? Sebab Sabtu nie bakal beraya dengan TDC Preneurs di Klang. Haaa..Best tue. Almaklumlah..Lama giler rasa tak gather dengan diorang nie. Sebab sepanjang Ramadhan hari tue, memang kami gather di Online jurr. :)

Okey lahh. Sebelum Miza terlupa, Miza sebenarnya nak share pengalaman yang tak di duga. Pendek kata, semua zapppp berlaku sekelip mata. Betul lah. Kita hanya mampu merancang. Allah juga sebaik-baik perancang. 

Journey Miza bersama Premium Beautiful bermula pada 16 June 2019, Ahad. Asalnya, Miza hanya pick up Mak dan Abah di KTM Seremban. Mak Abah datang sini sebab nak melawat abang ipar. (Mak Abah pun planned last minute datang sini). Kalo orang Kedah kata, terkejut tergempaq. 

Haha...



Haaaa...lagi terkejut tergempaq bila kekononnya nak melawat abang ipar kat Seremban jurr. Tapi...di ajak nya beraya ke Klang. Zupppppp...berdesup terus Miza bawak Mak Abah ke Klang. (So, inilah baju raya ku. Haha...)

Dari tengah hari sampai lahhh tengah malam juga baru kami balik ke Port Dickson. Almaklumlah..bila dah sampai ke Klang, terus contact cousin yang duduk area situ. 

Mujur lahhh Premium Beautiful dengan Miza berpisah tiada. Bayangkan lahh drive seharian nie. Kalau tak sakit pinggang, macam bohong plak kan. Melainkan..masih 20an. Kihkih..Miza dah 3 series nihh. 


17 June 2019, Isnin. Memang hari yang Miza nanti-nantikan. Nak serbu stokiss lerr. Restock product client. Borong set Marine Essense. 

So, lepas sediakan breakfast untuk family, zappp sarung Premium Beautiful dan ke stokis. 



Dah selesai kerja, zapppp ke Citarasa Kampung Port Dickson untuk lunch. Mak Abah yang suggest datang sini tau. Sebab hari tue pernah datang. Tapi..tutup daaa..

Alhamdulillah...ada rezeki diorang untuk rasa masakan nogori. Pedas-pedas belaka weyhh. Sapa yang nak cari masakan Nogori, Miza suggest, bolehh lah datang sini. :)


18 June 2019, Selasa. Melawat abang ipar di IJN, Kuala Lumpur. Hari yang sama juga Miza akan gerak ke Ipoh, Perak.

Terasa macam Super Woman tak..? Kahkah..

Setiap yang berlaku, ada hikmahnya kan. Syukurlahh..sedikit pertolongan Miza untuk keluarga. Business sendiri. Masa sendiri. Untung sendiri. Rugi sendiri.

Kihkihh..


19 June 2019, Rabu. Taraaaa...Miza dah sampai Ipoh. Dan hari nie jugak Miza akan gerak ke Kedah. Balik hantar Mak Abah.

Terasa Super Woman tak..?

Kahkah..

Yang penting, Premium Beautiful tak pernah lekang sepanjang journey ke 2 negeri dalam 1 hari nie. Faham-faham jer lahh bila kita dalam kereta jer. Sakit pinggang, mengantuk, lenguh sana sini.

Alhamdulillah...bersyukur sangat bila Miza ada back support, Premium Beautiful.


21 June 2019, Jumaat. Nama pun masih Syawal kan. Berkebaya lahh kita. Ehee..

Selain beraya, Miza melawat cousin dalam pantang. Comell jer baby. Kapten MAR geram lahh. Tak lekang dari baby. Ehee..

Yang best bila ke Manong nie waktu musim durian, mesti lahh dapat makan durian. Uhuksss. Sedap giloss. Kapten MAR pun suka. Waduhh...waduhh..Dah ada geng berebut nihh. 

Haha..(Tapi..dia suka yang biasa jer. Dia tak suka yang lemak manis.)


22 June 2019, Sabtu. Sempat beraya di Sungai Petani, Kedah rumah mentor kesayangan, Ain Zulkarnaind. Alhamdulillah...ada rezeki beraya dengan business partner, Azira Ahmad.

Moment indah tau bila jumpa mentor nie. 3 jam sembang pun tak sedar. Almaklumlah..sembang bukan sembang kosong. Sembang berisi. 

Ngapppp juadah. Ngappp ilmu. Ngappp income.

Haa..Malam pulak, Miza gerak ke Ipoh. Fuhh..Kapten MAR tak nak balik plak. Syok duduk dengan Ummi (Kak Ngah) dia. Makan masa jugak proses pujuk memujuk nihh. Huu..



23 June 2019, Ahad. Hari tanpa OOTD. Siap awal. Tapi...sekeping gambar OOTD pun tak amik. Heran betuii lahh. Haha..Semangat nak gerak gempur business kat Port Dickson agaknya. :)

Sebelum balik ke Port Dickson, Miza sempat hantar Min Kaffe untuk client di Putrajaya. Malam pun malam lahh. Sampai tersalah ketuk pintu rumah. Haha.. (Paling maluu rasa.) Kes banyak makan durian ker macam mana nihh. Haha..

Inilah pengalaman Miza tanpa henti bersama Premium Beautiful. Non-stop dalam kereta dan travel dalam 2 negeri untuk 1 hari.

Syukur Alhamdulillah..dah 3 series masih boleh mengganas. Kihkih..(masuk bakul, angkat sendiri). Semoga Miza terus diberi kesihatan yang baik untuk bantu orang sekeliling.

Miza pun nak berterima kasih dekat Premium Beautiful sebab menjadi tulang belakang sepanjang Miza driving nie. Syukur Alhamdulillah. Sangat membantu back support Miza. 

PREMIUM BEAUTIFUL 50% DEALS OFF sehingga 30 June 2019.

RAMIZAH RAHMAN
011-37897488