Sunday, 23 February 2020

MIENT'S BURGER PORT DICKSON

Kalo orang mai jalan-jalan kat Port Dickson nie, mesti orang akan tanya, "Kat mana tempat makan sedap ekk..?" Haa..kekadang, boleh jadi soalan cepumas gak tue. Sebabnya...risau kedai tutup bila nak pergi. Hehe. Pernah terjadi bila nak bawak family. Family besar pulak tue. Sekali...jemm kepala otak bila semua kedai dalam check list tutup. Huhuahua. Menangis sambil ketawa weyhhh.

Semua menjadi kenangan Ogos 2019. :)

So, dalam entry kali nie Miza bawak korang ke kedai pemesss di Port Dickson. Kedai burger tapi ada macam-macam menu jugak. Cuma, waktu Miza pergi nie memang tekak nak makan burger. So, burger lahh yang kita order. :)


Kedai Mient's Burger nie betul-betul sebelah stesen minyak Petron.



Order time. 

Bila sampai, korang kena panggil waitress untuk diorang hantar menu dan list order. Waitress tak kan tunggu kat situ. So, boleh laa korang nak memikir berapa lama korang nak untuk decided makan apa. Haha...



Miza suka konsep macam nie sebab kekadang nak telaah semua menu. End up, ikut selera anak jugekk. Haha..Almaklumlah, ada anak nie, Miza ikut selera dia jer. Tiada konsep pembaziran kat sini. Sebab tue Miza susah nak habis makanan kalo Miza makan sensorang. Sebabnya..dah biasa kongsi dengan anak. Gituuu.... :)





Pergi makan kat mana-mana jer, mesti Miza bawak air BV Alfalfa nie. Suami dengan anak pun dok tumpang jugak kalo diorang nak air masak. Kan dah jadi penyelamat di sini. Ngeee...


Mient's Crispy Chick N Cheese - RM 16.90


Mient's Beef Burger - RM 18.90



Milo Ais - RM 2.80
Teh O Ais - RM 1.80



Memula, kami pilih makan kat meja luar. Elok jer lepas order, hujan rahmat turun. So, dapat laa kami kat meja dalam dan dapat tengok kreativiti di dinding Mient's Burger. 

Kapten MAR nampak berminat sangat dengan abstrak nie. Tambah pulak warna kuning kan. So..indah mata memandang. :)


Haa...elok tengah makan, Kapten MAR jumpa awekss kat belakang. Tapi, Kapten MAR panggil baby ler ye. Dia memang suka dengan baby. :) Alhamdulillah...

Terus kenyang laa Kapten MAR. Dia main cak cak, nyanyi lagu kat baby. Baby tue pun nyariss nak turun baby chair dah laa. Kapten MAR owhh Kapten MAR. Penangan tue. Haha...






Kalo makan sampai jilat jari tue maknanya..sedap sangat laa kan. Haha...

Apa yang Miza boleh cakap, korang yang cuba makan kat Mient's Burger nie, serius berbaloi. Memang sengkak perut dibuanya. Sos dia, sos mahal. Nie, review dari suami Miza. Dia terer sikit bab review nie. Miza nie, tak sehebat dia ler. Ngeee... 

Service cepat. Pelayan mesra. Kalo dah terlalu lapar giler-giler, boleh pergi kat Mient's Burger. Cuba sekali, pasti tak menyesal. 




Resit simpan sini buat kenangan. Dah sebulan, baru sempat buat review,. Hehe..

Btw, burger Kapten MAR, tak habis tau. Miza pulak, kan bukan jenis makan malam. So, kami mintak tapau. Diorang bagi dalam bekas tanpa caj. Alhamdulillah. Terima kasih. 



Semoga Mient's Burger terus maju jaya dan success dengan perniagaan mereka. :)



Nie details location, "Jalan-Jalan Cari Makan Port Dickson"

Mient's Burger
258, Kilometer 1,
Jalan Pantai,
71000 Port Dickson,
Negeri Sembilan.

Buka setiap hari dari jam 3.30 petang hingga 1 pagi.






BUSINESS TANPA SEMPADAN


Assalamualaikum. Selamat berhujung minggu. :) 

Sekejap jer rasanya bila dah di penghujung bulan nie. Rasa macam baru jer masuk tahun 2020. Nie, dah nak masuk bulan Mac 2020. Amacam wawasan 2020 kiter, dah capai ker belum..? Kalo dah tercapai separuh pun dah okey. Syukur Alhamdulillah...

 Dari result sikit akan jadi banyak kalo terus konsisten. Petua kat sini, KONSISTEN. In shaa Allah....

Actually, dalam 2 minggu nie, team The Diamond Circle dah aplikasi kan TDC Speed Module. Pakat happy semua bila dah berjaya langgar tembok. Tetambah pulak bila pakat berduyun-duyun client order produk. Itu lagii laa berita gembira kan. Mauu lompat bintang hari-hari. Hehe...


Nak berjaya, kena laa kawan dengan orang berjaya jugak kan. Bila dalam circle yang sama, automatik aura positif dan berjaya tue akan kita dapat. Sebab tue geng TDC Speed Module nie pakat berjangkit-jangkit semua. Bila sorang close sales, sedar tak sedar akan ada tempias untuk kita juga. Yang penting, kena follow module sehabis baik. Tak boleh nak harapkan takdir. Allah nak juga tengok usaha kita. 
Tak gitu..?








Nie sebahagian feedback team yang sangat berpuas hati dengan module. Alhamdulillah..Mereka gembira, Miza as leader lagi laah gembira. :)

Mustahil bila kita follow tips tak berhasil kan. Alhamdulillah..... ini lah tempias yang Miza dapat. 

Nie sebahagian client Miza yang tanya tentang produk hot Premium Beautiful Corset. Nak raya dah nie. Mau tak nak hot badan tue kan. Ngeee...



Terima kasih tau korang yang terus whatsapp Miza untuk tanya details tentang produk hot nie. In shaa Allah...Miza sentiasa bagi service terbaik untuk korang. Nak lagi details, boleh ajerr Miza terus ke tempat anda. :)



Penuh bonet kereta itu biasa. Inilah dinamakan di luar jangkaan. Hehe...

Misi kali nie, buat bonus duit raya besar. Guna internet unlimited, bonus pun kita buat unlimited juga. :)

"Kurangkan isi badan, tambahkan isi poket."


RAMIZAH RAHMAN
011-37897488






Tuesday, 18 February 2020

LASAGNA AYAM

Hujan-hujan nie, boleh jadi lapaq kalo tengok makanan kan. Haha...

Mujuq perut nie dah kenyang makan Wraps Ayam pagi tadi. Kalo tak, mau ngunyah macam-macam nie. Kihkih...

Malam tadi, dalam LIVE di facebook Ramizah Rahman, Miza janji nak share cara-cara masak Lasagna kan. Korang jangan ketawa ye. Ini Lasagna Ready Made punya. So..senang sangat kalo korang teringin dan nak terus makan. 


Kalori nie..Kalori nie..290 kalori. 


Nie rupa Lasagna Ayam. Nampak chees tue. Aduhhh..meleleh..

Okey..cara-cara nya ialah :

CARA 1 : KELUARKAN LASAGNA AYAM DARI KOTAK.




CARA 2. MASUKKAN DALAM MICROWAVE DAN MASAK SELAMA 6-8 MINIT.



CARA 3 : HIDANGKAN.

Taraaaa...nie laaa hasilnya. Hasilnya kurang menarik. Tapi..rasa dia, sampai menjilat jari. Hidangan suami Miza jam 10 malam. Soooo heavy.



Inilah juadah Miza malam tadi. Sambil pok pek pok pek depan phone buat LIVE di facebook Ramizah Rahman, sambil makan. Jam 11.30 tengah malam. Hahaa..

Okiess. Tiada lagi makan malam lepas nie ye. Nie saja nak makan dengan korang. Sweet tak Miza..? Hehe...

Monday, 17 February 2020

2 JAM SEHARI

Sedar tak sedar, dah 17 Februari 2020 hari nie. Alhamdulillah..11 hb hari tue, Miza dan rakan business memasing dah dapat bonus. Semua pakat nak lompat bintang. Mana taknya, memasing yang masih commit dengan kerja hakiki, tetap dapat buat yang terbaik untuk business nie. 

Dengan business online nie, 2 jam sehari jer nak guna. Income memasing lagi bertambah sejak buat business nie. Alhamdulillah..Ada yang buat tambang untuk anak balik ke universiti, ada yang bantu bayar bil-bil di rumah, ada yang boleh buat duit belanja extra untuk anak ke sekolah, ada yang dapat pilih sekolah terbaik untuk anak dan macam-macam lagi. 

Syukur Alhamdulillah dengan rezeki yang Allah bagi nie. 

Bila Allah dah lorongkan kita di jalan betul, kita jalan jer terus. Jangan pandang belakang lagi. Tambahan pulak, bila kita dalam legasi yang besar. MYN-TDC. Legasi yang sangat dapat penghormatan daripada syarikat. Alhamdulillah...

Mehhh tengok sebahagian rakan kongsi yang meroket bulan Januari 2020.





SYABAS DAN TAHNIAH Miza ucapkan untuk diri sendiri dan rakan business. Pastikan bulan Februari nie, kita dapat extra lagi.

We Can Do It !!!!


Untuk bulan Februari 2020 nie, masih ada 4 slot kosong untuk Miza bimbing jana DUIT RAYA. In shaa Allah, dengan ilmu ZERO SPEED TDC, kita pasti dapat kejayaan. 

Boleh wasap Miza untuk dibimbing,
011-37897488

ramizahrahman09@yahoo.com