Friday, 5 October 2018

SEPTEMBER BABY | THANKS BESTIES


28 SEPTEMBER 2018. Genap lah Miza di usia 30 tahun. Owhhhh tidakkkk. Nie semua angka jerr. Heee...


Btw, Miza tak sangka pun yang mentor Miza, Ain Zulkarnaind nak belanja Birthday Girl makan. Almaklumlah, waktu jumpa mentor, dah 30 September 2018. Niat Miza nak jumpa mentor Miza pun sebab nak discuss our plan project for October 2018.


As usual, bila dah masuk kedai makan, cariiiii makanan palinggg sedap. Hat nie rasanya okey. Sebab apa? Kiri kanan depan belakang semua pakat order menu yang sama. 




Apakah?











Sambil discuss macam mana nak expand our business, sambil sembang tentang family, yang mana memasing ada seorang anak. Keletah berbeza, masalah berbeza. Sambil jugak makan makanan sedap. 

Errrr...memula jerr laju. Bila dah separuh jalan, memasing stop kekenyangan. Semua akibat penangan Premium Beautiful lah nie. Hehe...



Thank You so much, my besties, Ain Zulkarnaind for birthday treats. :)


Syukur Alhamdulillah. September ditutup dengan penuh cemerlang. Business Miza pun dah semakin berkembang di Utara. Tak sabar nak gegar Utara Oktober 2018 nie. 

I am your business coach. I am Premium Beautiful Expert too. Wanna be my next protege with low modal? Let's do whatsapp Miza, 011-37897488.




Wednesday, 3 October 2018

SM/SSM AWARDS SEPTEMBER 2018

Bulan lepas, Miza telah raikan seramai 1600 orang yang berjaya siapkan sales RM 20,000 & RM 60,000 iaitu pangkat Sales Manager & Senior Sales Manager.

Bangga, sebak bila dapat raikan semua rakan kongsi yang berjaya siapkan sales ribu-ribu nie. Bila diorang sebak, tetiba teringat macam mana waktu Miza bermula dulu. Perit jerih hanya kita jer yang tahu. Kemanisan tue berbayar bila kita dapat income besar, awards & dapat naik pentas. Mentor sentiasa iring sebelum kita naik pentas. Bila turun pentas pun, mentor dah tunggu di bawah pentas. (Ini dulu. Sekarang, giliran Miza untuk sambut partners semua.)

Congrates again Miza ucapkan untuk semua. Let's fighter!! Kita jumpa di next stage!! Kun Ming confirm!!





Actually, sebelum majlis bermula, SHOM hadiahkan  "Sesi Makeover lengkap menggunakan set penjagaan kulit Infinence & rangkaian kosmetik Cozuma." Thanks Ain Zulkarnaind share hadiah terindah nie sempena birthday Miza di bulan September. :)

Muka sesuci debu. Heee...

Muka setelah di make-over Jurusolek Professional.
THANKS SHOM. MY CHOICE FOR LIFE.





Do follow Miza di Facebook & Instagram untuk tahu diary seorang mumpreneur. 


RAMIZAH RAHMAN
011-37897488

Tuesday, 2 October 2018

G8 UNITY POWER UP SEMINAR VOL.2 2018


 Alhamdulillah... Syukur ke hadrat Illahi. 29 September 2018 Miza berjaya hadirkan diri ke Power Up Seminar Vol.2. Sebelum pergi seminar nie pun, Miza memang dah terasa AURA yang bakal Miza dapat, sangat luar biasa. Memang kebaboommm,



Wajah keluar rumah, 6.30 am

Perjalanan Miza ke SACC, Shah Alam, 100km lebih. Syukur Alhamdulillah, ada geng dari Nilai, Negeri Sembilan attend seminar kali nie. Bila berteman nie, kurang lah nak mengantuk. Sembangg ajer sepanjang jalan. Not membawang yerr. Ehee...



Inilah teman Miza ke Seminar kali nie, kak Sarinah Bain. Umur 49 tahun, pangkat Manager ye di KLIA2. Tapi...so humble & totap nak carii duit lebih with G8 Unity. Nak pencen awal katanya. Semoga dipermudahkan urusan akak ye. :)


Sepanjang seminar nie, Miza tak sempat mengantuk. Memang sentiasa bersemangat jerr. Tambah-tambah pulak bila satu dewan, seramai 160 orang positif-positif belaka. Kalau kita negatif, ramaii yang positif, memang kalah yang negatif nie.

Banyak FEEDBACK sebenarnya daripada rakan kongsi. Ada yang rasa ilmu dari 8am till 6 pm tak cukup. Ada pulak rasa sedih bila terpaksa balik sebab masing-masing terpaksa bekerja. (di negeri Utara dan Johor). Ada yang mata asikkk merahhh jerr. Ada yang terus bersemangat nak buat business betul-betul. Nie semua sebab ramai dah yang berjaya capai income 5 angka, semua bermula dari SUSAH. Bukan lah lahir dari golongan have-have.


with Kak Munira Ibrahim from Baling, Kedah & mak Fika, Catriona Ross. Lappp sangat.





TEAMWORKS MAKE DREAMS WORKS


Do follow FB & IG - Ramizah Rahman


Saturday, 1 September 2018

HAJAT DANCE DI PARIS





Walawehhhhh...

Menari-nari Miza tengok video nie. Bukan kata sekali, berkali-kali repeat tengok. Serius, tak jemu mata memandang. So, korang yang tengah stress tue, enjoy okey. :)

Friday, 31 August 2018

KING OF STREET FEST




Taraaa...special untuk semua yang kenal dengan Ramizah Rahman. Miza akan berada di #kingofstreet pada hari Sabtu dari jam 10 pagi hingga 4 petang. 

So, sesiapa yang nak GREET & MEET Miza, boleh booked date hari Sabtu (1 September 2018) di My Town Shopping Centre, Kuala Lumpur.

Apa yang menarik? Korang akan dapat ole-ole daripada Miza dan korang juga berpeluang terima discount paling terbaik yang Miza tak pernah bagi untuk setiap produk yang Miza bawak nanti. Special "Birthday Girl" treat korang.

So..see you di My Town KL on Saturday morning ya !