Sunday, 12 January 2020

DURIAN CREPE ISI EXTRA PORT DICKSON


Musim durian dah kembali. Yayyyy..Ada ker penggemar durian kat sini..? Memang kita geng lerr.

Miza nie bukan laa hantu durian. Cuma, suka makan durian. Kalo makan kena dengan time, memang makan sungguh-sungguh ler. Kalo tak berapa kena dengan timing perut, makan ala kadar ler. Ala kadar pun, kalo makan dengan kaki durian, boleh berlumba-lumba dibuatnya. Kihkih...

Buah durian, Alhamdulillah. Miza dah puas makan masa balik kampung Perak hari tue. Abah, abang dan adik beli almost RM 300 jugak. Isi dia...perghhh...sambil Miza taip nie pun dok teringat isi kuning. Mujuq makan banyak hari tue. Kalo tak, mau kena cari durian kat Port Dickson nie pulekkss. 



Durian crepe nie, order dari tahun lepas. Cuma, tak kesampaian nak ambil sebab Miza nak balik kampung dah. So, extend ler di Januari 2020. Kemain sungguh kan. Order pun boleh extend-extend. Haha..Mujuq waktu Miza nak nie, ada stock. Grab terus 6 pcs.


Buka-buka jer penutup..perghh..bau durian semerbak weyhh. Sampai rumah, terus makan. Tak de nak lengah-lengah dah. :)



Cer tengok isi tue. Serius Miza cakap. Isi banyak tau. Miza ingat, Kapten MAR tak nak, tup tup...dekat dia, dah habis 2 pcs. LOLL. Selera betul dia makan. Kena dengan tekak ler tue. Sodappp ler tue..

Layan video kat bawah kalo nak tengok bukti. Daaaa...



Nak beli? Ada dalam video kat atas ya. :)

Thursday, 9 January 2020

360 THERA PANTS

Assalamualaikum. Selamat pagi semua. :)


Hari nie Miza nak berkongsi tentang legging viral sekarang. 360 Thera Pants. Kenapa dipanggil 360 ya?


 LOCK-SUPPORT-LIFT-PUSH

360 Thera Pants nie sangat sesuai untuk yang kuat berjalan, banyak berdiri, ada masalah saraf, selalu sakit kaki. So, rekaan 360 Thera Pants memang sangat membantu untuk masalah-masalah macam tadi. Memang selesa bangat. Kaki nak krem pun tak sempat.

Kalo macam Miza dulu, baru lari 500m pun dah sakit kaki. Sakit betis lahh. Sedih rasa. Umur muda lagi. Tapi, sakit kaki tue macam orang berusia. Hehe..

Alhamdulillah. Sejak ber360 Thera Pants nie, lari 5km pun Onzz ajer. Lagi gian ada ler. Kihkih..



Okey. Nie Miza tunjukkan pandangan hadapan 360 Thera Pants yang toilet friendly. Kenapa Miza kata toilet friendly? Sebab nyaa..ada zip di bahagian depan 360 Thera Pants. So, senang ler kalo nak buang air kecil atau besar kan. Sangat menyenangkan untuk wanita yang berusia. :)


360 Thera Pants cover dari perut hingga buku kali. Best kan..? Yang mana suka pakai kat seluar kat bahagian dalam atau kain dalam ker sebelum nie, boleh laa cuba tukar dengan 360 Thera Pants yang ada Far Infra Red, Therapeutic dan Magnetic Crystals. Pakai sambil sihat. :)



Okey. Yang nie pulak 360 Thera Pants dari pandangan belakang. Seksi auww. Hehe..

Seksi di dalam. Legging viral nie, pakai kat dalam ye. Biar melekat di kulit kita. Baru ler dapat kaki kecil sambil tak mengadu sakit kaki dah. Kalau tidak, mesti suami kita yang jadi mangsa tolong urutkan. Iye dok..? Hehe..

Btw, yang mana nak tengok real 360 THERA PANTS, boleh hubungi Miza okey. Sementara sekarang masih ada harga promosi. Kalau terlepas, mahal pulak nak beli legging viral yang dah jadi kegilaan wanita kat luar sana. Out of stock dah 2 kali. Fuhhh..


RAMIZAH RAHMAN
011-37897488

ramizahrahman09@yahoo.com







Sunday, 5 January 2020

CHICKEN CHOP RM 6

Weekend nie lebih indah kalo pergi JJCM dengan family kan. Haaa...entry kali nie, Miza war-warkan kedai Western yang menjadi pilihan Miza sekeluarga. Actually, tempat nie Miza pernah gather dengan Ex-Polimas. Tahun 2017 tak silap. Waktu tue, Miza masih baru di Port Dickson. So, nak ke Seremban pun terasa jauh. Hehe....

Now, di tahun 2020, Seremban lah tempat selalu Miza jumpa client Premium Beautiful, Min Kaffe, Shake Me Cocoa, BV Alfalfa, Garlic Tablet. Ehhh...banyak lagi diorang contact Miza untuk dapatkan hot product for healthy. Alhamdulilllah...



Okey. Kedai nie, area Seremban 2. Dekatt jer dengan Mc Donalds Seremban 2. Sambil makan, boleh menikmati keindahan malam Seremban. Tenang jerrr. Tak ler sesesak Key Ell. Hehe..




Kalo nak waze, boleh jer search nie :

KING GRILL STEAK HOUSE

No. 158-G, Jalan S2 B22,
Pusat Dagangan Seremban 2,
70300 Seremban 2,
Negeri Sembilan.

Buka setiap hari : 3.00 petang - 12.00 malam





Antara menu yang ada di KING GRILL STEAK HOUSE. Kali nie, Miza dan husband cuba Yee Mee Sizzling dan Golden Mushroom Chicken Chop. Haaa..nie berita terbaik Miza nak kongsi dengan korang. Sekarang, harga Chicken Chop hanya RM6 sahaja. Macam suami Miza order Golden Mushroom Chicken Chop, hanya RM 6.50. Harga asal, RM 9.90 kan. Dah jimat RM 3.40. :)

Miza pun tak sure promosi nie sampai bila. So, kalo cuti Tahun Baru Cina nie korang ada ke Seremban, jemputlah singgah KING GRILL STEAK HOUSE. Memang korang akan keluar kedai dengan penuh senyuman. Selera kena dengan tekak. :)




Dok teringin lama dah nak order sizzling. So, kali nie, Miza cuba Yee Mee Sizzling. Pada Miza, banyak okey. Kongsi makan dengan suami jerr sebab waktu nie, anak dah tido. Kalo tak, selalu kongsi dengan dia jerr. 


Serius sedap. Thumbs up..




Tadaaaa..nie laa Golden Mushroom Chicken Chop. Hanya RM 6.50. Kalo Chicken Chop biasa, RM 6 jerr. Makan sampai jilat sudu ler. Jarang Miza tengok husband Miza makan licin pinggan. Clean and clear. Kira sedap ler tue kan. 




Menu air menjadi pilihan kami berdua, Sirap Bandung Laici dan Teh O Ais.

Lebih 5 kali Miza datang makan kat sini. Alhamdulillah. Sangat berpuas hati dengan service yang cepat dan mesra pelanggan. Makanan pun kena dengan tekak. Miza sangat recommend untuk pencinta western. 

Hidangan dan harga amat berbaloi. Terbaik.

Sunday, 21 July 2019

DI SEBALIK KESEDIHAN ALONG



Assalamualaikum. Heloo Sunday. :)

Mesti ramai tertanya-tanya, apa yang berlaku dekat Along kan. Actually, Miza kenal Along pun dari kawan Miza. Yang Miza kenal, tau-tau badan tue dah okey. Dah ada shaping. Sekalii bila Along bawak keluar gambar lama dia. Haaaa...Bukan kata Miza terkejut berut. Memang rasa terkejut gila-gila lahhh. Tak sangka sebesar tue Along. Aduhhh...



Comeii kan lesung pipit Along. :) Biar pun size badan yang terpaksa pakai size XXL, Along masih tersenyum depan kamera. Ya laahh...kekadang ada jugak yang suka bersembunyi di belakang orang kan. Eheee...

Btw, time size Along XXL nie...Along pernah cuba macam-macam produk. Banyakkkkk juga produk Along dok guna. Ada yang Miza pernah dengar. Ada yang Miza tertanya-tanya, "Apa tue..?"

Tapi..semua tak serasi dengan Along. Dari satu ke satu lahh Along mencuba. Then...sampai satu masa, Along give-up. Along terus redha dan beranggapan,

 'Memang dari kecil Along lebih besar dari adik-beradik yang lain. Biarlah.'


Biasa lah. Hati wanita nie..mudah excited dan mudah jugak hati tisu. Bila dia dah give-up, haaaa..hati-hati lahh. Memang dah tawar hati betul lah tue.

Nak dijadikan cerita, kuasa media social, Facebook juga yang menemukan Along dengan kawan Miza, Ain Zulkarnaind. Along terpegun dengan transformasi Ain Zulkarnaind yang slim, gojes secara tiba-tiba. Haaa...tunggu lagi. Along terus PM (Private Message) dengan Ain Zulkarnaind.

Bila dah dapat petua. Tunggu lagii...terus Along buka hati dan minda untuk cuba lagi walaupun berkali-kali tewas nak mengecilkan bentuk badan. 

Along tawakal dan Along percaya kali nie sebab Along explore setiap bahan yang ada dalam setiap produk. Bila Along yakin, bermula lahhh journey Along untuk menguruskan badan.


Yayyy...


Sebelah kiri, Ain Zulkarnaind. Sebelah kanan, Along. Bentuk badan semakin menawan dua orang nie kan. Haaa...nak tumpah ke mana lagi kalo tak dari mentor ke protege kan. Heee..

Nie gambar Raya Aidilfitri Along tahun nie. So...paling latest lahh. New transformation. :)

Haaa..sementara Along dalam proses kuruskan badan nie, Along pun dah nampak mula yakin dengan produk yang Ain Zulkarnaind suggest. So, Along pun bermulalah jugak sebagai Skuad PB Expert. Ya lahh..alang-alang consume produk tip-top, dapat kuruskan badan, lepas tue...dapat pulak income. Haaa...best tak. Best tak..

Kalau Miza, best sangat lahh. Semua pakej tue. Yeehuu..


Nie lahhh produk yang Along consume. SET KURUS BAJET dan PREMIUM BEAUTIFUL corset. Yang makan tetap makan, yang pakai tetap pakai. 






Best kan bila tengok tranformasi Along. Dulu nya...self-down tinggi sangat. Sekarang, bab nak bergaya pun Onzz ajer. Bab nak pilih baju lagi best. Mudah dapat. Lepas tue..harga pun murah laa sikit daripada kalau terpaksa beli size besar kan. :)

So..Miza akhiri dengan terima kasih untuk semua yang doakan untuk Along. Alhamdulillah..Dan terima kasih jugak sebab ambil tahu tentang Di Sebalik Kesedihan Along.

*Ini kisah benar dari sumber Along sendiri.



Friday, 5 July 2019

KISAH HARI RABU MIZA


Assalamualaikum. Haa...ramai jugak ternanti-nanti Kisah Hari Rabu Miza kan. Actually, Miza pun dah excited nak cerita apa yang berlaku hari Rabu baru-baru nie. Tapi...disebabkan connection problem. Hasrat ku berlalu begitu saja. Chewahhhhh..hee..

Hari Khamis plakk, tengah panasss dengan story Belia dan Warga Emas. So..2 bulan lagi, Miza dah digelar Warga Emas laa ehh. Ihiksss.. (Half price for ETS. Kihkih..)

Akhirnya..bertemu laa kita di hari Jumaat yang barakah dengan cerita suspen Miza. :p



Cerita nyaa..bermula lah selangkah Miza keluar dari rumah. As usual, dengan lafaz Bismillah diiringi doa Qursi. Memang niat, "Sahaja aku keluar hari nie, untuk mencari rezeki untuk diriku dan anak." Memang niat yang baik-baik. Rushing tue tidak kali nie sebab memang plan baeeekkk punya lah ikut schedule. Haha...

Perkara yang baik-baik pun berlaku ;

-Di stesen minyak. Yang sebelum nie, Miza terpaksa turun bayar dan isi sendiri. But, Miza rasa bersyukur sesangat sebab uncle nie tetiba datang kat Miza untuk tolong isikan minyak. Tak sure lahh sebab dia nampak Miza dengan anak jer kan. Sebab nya, orang lain, semua kena isi sendiri. (Apa yang Miza nampak lah.)


Then, sampai lahh kami 2 beranak di lubuk rezeki. Stokis SHOM. Panas punggung kalo Min Kaffe, kopi premium nie habis stok kat rumah. Uhuuu...

So, restock terus 10 kotak Min Kaffe. Sekarang, tinggal 4 kotak Min Kaffe dah. Larisss macam ayam goreng panas pun ado kan.

Kat stokis pun, Miza sangat lucky sebab orang stokis sangat helpfull. Sebelum nie pun, dah sangat membantu. Tapiii..hari Rabu lepas, buat hati Miza rasa touch. 

Hati Miza sensitif or macam mana ekk...? 


My great PA. Nampak tak muka gigih tue. Disebabkan dah buat Ibu terharu dan sangat good boy , Miza dah gtau nak belanja buku for him. Ya lahh..sebab bila Miza masuk office kat rumah, dia pun menempek kat sebelah nak menulis. Terpaksa lahh Miza buat dot dot 123 untuk dia sambungkan. So, memang dah niat, nak cari buku for him.


Taraaa...lepas settle semua kerja, sementara tunggu waktu Maghrib, Miza bawak Kapten MAR ke Big Bad Wolf di Mydin Seremban 2. 

Yang nie, Miza rushing. Sebab nya...bertambah seorang client untuk delivery di Port Dickson. Tapi...harus letak Syukur no.1. So, schedule berubah. :)

Ingat biasa-biasa jer memilih buku kat sini. Tapi....Ya Allah. Miza plak teruja. Tapi..teruja dalam keadaan rushing, tak sempat explore habis. Scan sepintas lalu, Miza suka-Kapten MAR suka, ambil. Eheee..

Btw, happy sebab terserlah keterujaan Kapten MAR dapat buku baru. In shaa Allah..next time, kalo masih sempat, kita sambung shopping lagi okey. :)


Actually, korang jangan tak tahu, dalam gap waktu petang tue, sempat Miza touch touch magnet rezeki dengan mentor business Miza, CDM Ain Zulkarnaind. 

Yang nie pun dipermudahkan. Dapat jumpa ON Time sebelum memasing settle kan urusan delivery memasing. Macam korang kenal Miza, mula lahh...mulut bertih jagung nie berbicara. Non-stop. Kahkah. Tapii..puas. Banyakk gilerr tips dapat dari mentor kesayangan nie. 

Lappp u lahhh.. :)


This is my good news! Good news yang kesinambungan nyaa dari Miza siap-siap nak keluar, waktu petang sampai lahh setiba nya Miza balik malam di rumah. Full guidance Miza cuba bagi untuk Kak Azira. Alhamdulillah..Kak Azira seorang yang fast leaner. Apa Miza inform, cepatt jer beliau buat.

Syabas kak. :) Niat nak membantu orang sekeliling tue, No.1.


Gambar terakhir berbicara. Ehhh..Miza tak share lagi apa yang berlaku waktu Miza delivery kan. Kihkih..

Ok lahh. Cenggini. Miza deal dengan sorang client nie. First time, husband Miza yang tolong delivery kan. So, untuk repeat order nie, dia gtau akan ada "anak buah" yang tolong ambilkan barang.

Dalam kepala Miza, Miza fikir, anak buah = anak sedara. Kecil dan masih bersekolah.

Sekali jumpa dengan "anak buah" nie, haaa...

Anak buah nie tanya, "Barang untuk ...... (nama client) ya..?"

Gulppp..Miza terkaku jap. Nie bukan anak buah = anak sedara daa. Anak buah dalam kontinjen daaa. Uhuuu. Sabau jer lahh kan. Salah paham pulekkss. Uhukkss.

Ini lah sedikit coretan panjang "Kisah Hari Rabu Miza'. Nak cerita kat pesbuk, panjang nau. Kita cerita kat sini, lagi best kan. Details Miza ceritakan, Haha..

Thanks ya semua. :)

Okey lah. Esok, Miza nak ke Seremban 2 untuk delivery. Yang mana masih tercari-cari Premium Beautiful 50%, wasap Miza cecepat ekk. Ada set trial untuk korang cuba.


Kalau serasi, boleh ler pakai terus. Best kan..?

RAMIZAH RAHMAN
011-37897488